Gebruik van meditatie in je workouts

Regelmatig trainen en meditatie zijn bewezen methodes om je gemoedstoestand een boost te geven, maar wanneer je dit samen doet, zijn ze extra effectief bij het bestrijden van depressies. In de eerste studie wordt gezien dat het combineren van deze 2 de symptomen van depressie verminderd. Daarnaast zouden eventueel aminozuren & eiwitten kunnen helpen bij herstel.

Om alternatief een depressie tegen te gaan, heeft de Rutgers universiteit 52 ouderen bestudeert die aan een mentaal en fysiek programma meededen. 2 keer per week gingen de studenten mediteren voor 30 minuten. Daarna gingen ze 30 minuten hardlopen, direct na de meditatie sessie. De studie toonde aan dat iedereen die depressie had, een significante toename hadden in geluk met een verminderd angst niveau.

Het is nog steeds niet zeker hoe mentale en fysieke training onze depressieve symptomen verminderen, maar het komt waarschijnlijk neer op hersencel ontwikkelen, genaamd neurogenese. Onderzoekers schrijven dat depressie, zowel als stressvolle gebeurtenissen in het leven, neurogenese verhinderen, terwijl therapieën zoals SSRI het juist bevorderen. Neurogenese is moeilijk om te meten bij mensen, maar genoeg dieren studies hebben laten zien dat aerobe oefening ook nieuwe hersencel activatie bevorderen.

Meditatie activeert het parasympatische zenuwstelsel, die het stress respons verminderd. De mensen die meditatie beoefenen leren continu om de eigen gedachten de beheersen en de gedachten die komen en gaan. Dit leerproces veranderd het brein op een goede manier. De combinatie van meditatie en oefeningen zijn vooral effectief door de verandering in het autonome en centrale zenuwstesel.

Kan dit dan een alternatief zijn voor antidepressiva? Misschien wel. Ieder persoon is anders dus we kunnen niet persé deze training voorschrijven in plaats van antidepressiva. Ze kunnen echter zeker wel toegevoegd worden.

Zoals je ziet is het belangrijk om deze 2 te combineren. Daarnaast kunnen supplementen een toegevoegde waarde hebben. Studies laten zien dat bij het nemen van supplementen men meer geneigd is om goed gedrag te vertonen. Eiwitshakes kunnen helpen bij het aanleren van nieuw gedrag. Bij het herstellen van depressie kun je dus nieuw gedrag aanleren door je voeding aan te passen, door de mediteren, door te sporten en eventueel supplementen te nemen zoals een eiwitshake of caseine voor het slapen gaan. Zo kom je in een positieve spiraal terecht. Tevens schijnen aminozuren te helpen bij het herstel, dit is echter niet wetenschappelijk ondersteunt.

Voor meer informatie bekijk http://beste-eiwitshake.nl/caseine-kopen